21.5 C
Ηράκλειο
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Σπιτικό Club Sandwich με πατάτες σως τυριών και μπέικον!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

spot_img
Πατήστε για επιπλέον :

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Για την σως:

  • 3 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομματάκια .
  • 35 γραμμάρια βούτυρο
  • 35 γραμμάρια αλεύρι
  • 350 ml γαλα
  • Ταμπάσκο (ανάλογα με τα γούστα σας)
  • 50 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 50 γραμμάρια τσένταρ τριμμένο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το Κλαμπ:

  • 3 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 φέτες Μπέικον
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές Μαγιονέζα
  • 1-2 φέτες ντομάτα φρέσκια
  • 1 κομματάκι μαρούλι το τραγανό μέρος
  • 1 λεπτή φέτα κοτόπουλο στήθος

Επιπλέον θα χρειαστούμε πατάτες που θα τηγανίσουμε για να περιχύσουμε την σώς μας.

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το Κλαμπ:

  • Ψήνουμε το ψωμί να πάρει ωραίο χρωμα και να γίνει τραγανό, είτε σε αντκολλητικό τηγάνι, είτε στον φούρνο, είτε σε τοστιέρα.
  • Αλείφουμε το ψωμί με μαγιονέζα – μία κουταλιά για κάθε φέτα όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα
  • Κόβουμε από το μπέικον μας 2 λεπτές φετες (αν έχουμε προμηθευτεί κομμάτι αλλιώς χρησιμοποιούμε 2 φέτες μπέικον) και τις μαγειρεύουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει ωραίο και τραγανό – Στο τηγάνισμα του μπέικον δεν χρησιμοποιούμε καθόλου λάδι.
Τα κυβάκια θα χρησιμοποιηθούν για τη σως και οι φέτες για το σάντουιτς
  • Όταν το μπέικον μας είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το τηγάνι και μέσα βάζουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές – Το κοτόπουλο το μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία
  • Όταν το κοτοπουλάκι μας ετοιμαστεί καθαρίζουμε το τηγάνι μας και ρίχνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο και μαγειρεύουμε το αυγό μας – Αν το θέλετε μαγειρέψτε το αυγό σας με κρόκο μελάτο. Θα δώσει έξτρα γεύση στο τελικό σας αποτέλεσμα.
  • Τώρα που τα υλικά μας είναι όλα έτοιμα ξεκινάμε να στήνουμε το κλάμπ μας.
    • Απλώνουμε τις τρεις φέτες μας
      • Στην μια φέτα βάζουμε το μαρούλι και την ντομάτα και λίγο αλάτι
      • Στην άλλη το κοτόπουλο με λίγο αλατοπίπερο
      • Στην Τρίτη το μπέικον και το Αυγό και πάλι αλατοπίπερο όπως φαίνεται και στη παρακάτω εικόνα

Αφού φτιάξουμε και τις τρεις φέτες μας, τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη ώστε να γίνουν ένα ολοκληρωμένο σάντουιτς και τοποθετούμε 4 οδοντογλυφίδες, 1 σε κάθε γωνία – Όπως ακριβώς φαινεται και στην εικόνα:

  • Κόβουμε το τοστ μας διαγώνια σε 2 κομμάτια, αργά και προσεκτικά …

Αφήνουμε το σάντουιτς μας στην άκρη και ετοιμάζουμε τη σως μας

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα
  • Χαμηλώνουνε την φωτιά και προσθέτουμε ζεστό γάλα
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει στο επιθυμητό σημείο και να γίνει σαν κρέμα
  • Μετά προσθέτουμε τα τυριά και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να γίνουν ένα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Έτοιμη και η σώς μας..

Αφήνουμε στην άκρη και τηγανίζουμε τις πατάτες μας..

Όταν οι πατατούλες μας είναι έτοιμες και καυτές τις τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου μας και γύρω γύρω τα βάζουμε τα κομμένα τριγωνάκια του σάντουίτς μας..

Περιχύνουμε τη σως μας πάνω στις καυτές πατάτες και ολοκληρώνουμε το λαχταριστό μας πιάτο..

Chef: Harry Spyridopoulos

instagram.com/chef_harry_sp

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ στο GoogleNews και στα Social

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img