26.7 C
Ηράκλειο
Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Παντζαροσαλάτα !!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Πατήστε για επιπλέον :

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 3 βρασμένα παντζάρια μεσαίου μεγέθους
  • 1 κούπα καρύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες, ανάλογα βέβαια πόσο έντονη θέλουμε να είναι η παντζαροσαλάτα μας
  • 1 ποτηράκι της ρακής (σφηνάκι) ελαιόλαδο
  • ½ ποτηράκι της ρακής (1/2 σφηνάκι) ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι όσο μας αρέσει.

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Βράζουμε τους βολβούς των παντζαριών μαζί με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν.

#tip: Όταν βράζονται με τη φλούδα τους δεν χάνουν τους χυμούς τους και είναι νοστιμότερα.

2. Ξεφλουδίζουμε τους βολβούς και τους κόβουμε φετούλες.

3. Μέσα στο μπλέντερ (διαβολάκι) βάζουμε όλα τα υλικά, δηλαδή τις φέτες του παντζαριού, τα καρύδια, τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.

4. Τα χτυπάμε τόσο, όσο να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός και η παντζαροσαλάτα μας είναι έτοιμη.

#tip1: Αν η παντζαροσαλάτα μας έχει αραιή υφή κι εμείς τη θέλουμε πιο σφιχτή προσθέτουμε μέσα στο μίγμα μας τριμμένη φρυγανιά ή λίγα καρύδια ακόμα.

#tip2: Αν δεν νηστεύουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό.

#tip3: Συνδυάζεται άψογα με παξιμαδάκι, ελιές και ρακή!!!

Έτοιμη για σερβίρισμα… !!

Δείτε όλες τις συνταγές της στήλης πατώντας ΕΔΩ.

Συνταγή: dailycrete.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ στο GoogleNews και στα Social

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img