21.4 C
Ηράκλειο
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Νεκρά παιδιά στη Πάτρα: Υπό κράτηση στον Κορυδαλλό η 33χρονη μητέρα – Τι είπε στην απολογία της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

spot_img
Πατήστε για επιπλέον :

Για πάνω από τέσσερις ώρες παρέμεινε η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αρνούμενη των κατηγοριών για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της.

Τελικά η 33χρονη μητέρα δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα και κρίθηκε προφυλακιστέα με ομόφωνη απόφαση, με αποτέλεσμα να οδηγείται σήμερα με αυτοκινητοπομπή τριών οχημάτων στα κρατητήρια 

Η 33χρονη μητέρα μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου σε πρώτη φάση θα κρατηθεί για δύο εικοσιτετράωρα σε πλήρη απομόνωση ούτως ώστε να γίνουν και τα τεστ για τον κορονοϊό και στη συνέχεια έχει γίνει η μεταφορά της στην 6η Πτέρυγα των φυλακών, στο ένα από τα δύο κελιά που έχουν ειδικά διαμορφωθεί για περιπτώσεις γυναικών που φέρονται να έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, απομονωμένα για λόγους ασφαλείας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις από συγκρατούμενές της.

Τι δήλωσε στην απολογία της

Η 33χρονη γυναίκα αρνήθηκε σε κάθε τόνο την κατηγορία που αντιμετωπίζει και βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον της 18ης ανακρίτριας, η 33χρονη, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ψύχραιμη αλλά και συνειδητοποιημένη. Όλες οι απαντήσεις που έδινε στα πολλαπλά ερωτήματα που της τέθηκαν από την ανακρίτρια σχετικά με το θάνατο της 9χρονης κόρης της κινούνταν στην γραμμή της άρνησης της κατηγορίας, με την ίδια να αποδίδει το θάνατο του παιδιού της σε «ανθρώπινο λάθος, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει καταγραφεί». 

Όπως υποστήριξε την ώρα που οι γιατροί προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή το παιδί της, και ενώ στην ίδια είχαν ζητήσει να αποχωρήσει από το δωμάτιο,

«είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάσταση που είχε δημιουργηθεί…

μου είναι αδύνατον να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη εκδοχή». Μάλιστα, η 33χρονη μητέρα δήλωσε ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της, έναντι όσων την κατέστησαν κατηγορούμενη «στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε ακόμη ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να έρθει στο φως το πώς βρέθηκε η τοξική ουσία στο αίμα του παιδιού της και στο πλαίσιο αυτό υπέβαλλε διπλό αίτημα στην ανακρίτρια:

  • ζήτησε να της απαντηθεί εγγράφως εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και
  • ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί εάν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας -και, σε περίπτωση θετικής απόκρισης – εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Για το τελευταίο θανατηφόρο επεισόδιο της κόρης της ανέφερε τα εξής:

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις, από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών της ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο τριών λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά τον θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10-14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ». 

Ωστόσο, όπως υποστήριξε η κατηγορουμένη, από τα δυο καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή, γιατί 

«φαίνεται να λειτουργεί ο απινιδωτής με τη βηματοδότική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού». Μάλιστα, το δεύτερο καρδιογράφημα – όπως υποστήριξε η 33χρονη – καταγράφηκε στις 15:35 και σε αυτό «καταγράφονται μόνο τα μηχανικά σήματα του βηματοδότη». Άρα, – συνέχισε η κατηγορουμένη – «το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται να χρειάζεται αυτή η ουσία για να προκαλέσει τον θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Διοίκησης του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η οποία διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στη μικρή ασθενή η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη.

«Εγώ δεν είχε ούτε έχω στην κατοχή μου τέτοια φαρμακευτική ουσία ούτε θα μπορούσα να την προμηθευτώ».

«Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική».

«Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Επαναλαμβάνοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία που της απαγγέλθηκε, η Ρούλα Πισπιρίγκου, δήλωσε ακόμη

«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά»

ενώ υπογραμμίζει στο απολογητικό της υπόμνημα πως «καμία μητέρα δε μπορεί να κάνει κακό στο παιδί της» ούτε και η ίδια θα μπορούσε.

Η επιχειρηματολογία ωστόσο φαίνεται πως δεν έπεισε Ανακρίτρια και Εισαγγελέα που συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης, είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Με πληροφορίες από ertnews.gr, protothema.gr, in.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ στο GoogleNews και στα Social

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img