13.5 C
Ηράκλειο
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Γρήγορο Γαλακτομπούρεκο Πετυχημένο !! 🥧

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

spot_img
Πατήστε για επιπλέον :

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • 450 γρ. φύλο κρούστας
  • 7 φλυτζάνια γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο ή λάδι (2 κουταλιές βάζουμε στην κρέμα και με το υπόλοιπο λαδώνουμε τα φύλλα κρούστας)
  • 2 φλυτζάνες ζάχαρη
  • 2 βανίλιες ή ξύσμα από 2 λεμόνια

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 και ½ φλυτζάνι νερό
  • 2 φλυτζάνες ζάχαρη
  • 1 φλούδα από 1 λεμόνι

#Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι, τα βράζουμε για 10’ και το σιρόπι μας είναι έτοιμο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τ΄αυγά μέσα στο τσουκάλι που θα ψήσουμε την κρέμα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τις βανίλιες ή το ξύσμα λεμονιού, το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά όσο είναι κρύα τα υλικά.

2. Βάζουμε το τσουκάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά.

3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο ή 4-5 κουταλιές λάδι, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

4. Αλείφουμε ένα-ένα, τα μισά φύλλα, με βούτυρο και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

5. Βάζουμε την κρέμα μέσα στο ταψί …

6. Έπειτα από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα κι αυτά…

7. Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200 c για 45΄.

8. Όταν κρυώσει το κόβουμε και το περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι.

#Tip: Το γαλακτομπούρεκό μας γίνεται καλύτερο αν χρησιμοποιήσουμε και χοντρό και ψιλό σιμιγδάλι. Δηλαδή βάζουμε ½ φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό και ½ φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό…🤫

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ … ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Συνταγή: dailycrete.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ στο GoogleNews και στα Social

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img