7.7 C
Ηράκλειο
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Τρεις συλλήψεις και δύο προσαγωγές – Δύο ελαφρά τραυματίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

spot_img
Πατήστε για επιπλέον :

Πέντε προσαγωγές, εκ των οποίων, οι 3 έγιναν συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν πέριξ του ΕΠΑΛ του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όπου το πρωί επικράτησε μεγάλη ένταση. Στην κατοχή των τριών βρέθηκαν λοστοί.

Δυο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά και παρελήφθησαν από ασθενοφόρο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί.

Συγκεκριμένα, κουκουλοφόροι βγήκαν πάλι έξω από το σχολείο και πέταξαν πέτρες προς φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την κλιμάκωση της έντασης προς στιγμή, ωστόσο τα επεισόδια συνεχίστηκαν σποραδικά. Κουκουλοφόροι, ακροδεξιοί όπως δηλώνουν οι φοιτητές, μέσα από το σχολείο ξεκίνησαν πετροπόλεμο και εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ. Πρόκειται για αγνώστους εξωσχολικούς που μπαινόβγαιναν από τα κάγκελα και την πίσω πόρτα και δημιουργούν ταραχές. Αυτήν την ώρα επικρατεί σχετική ηρεμία. Εντός του σχολείου υπάρχουν μαθητές, εγκλωβισμένοι στις τάξεις, καθώς δεν επιτρέπεται η αποχώρησή τους για λόγους ασφαλείας. Όπως είπε μαθητής σε επικοινωνία που είχε με τον πατέρα του, μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ, το μάθημα συνεχίζεται αυτήν την ώρα. Οι καθηγητές έχουν ζητήσει να εκκενωθεί το σχολείο με ασφάλεια και να συνεχιστούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Για εικόνες ντροπής έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας, Αλ. Κόπτσης.

Τέτοιες έκνομες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές, όποιος εμπλέκεται θα αναλάβει ευθύνη, και θα υπάρχουν αυστηρότατες κυρώσεις, η βία δεν είναι ανεκτή είπε. Έχουμε δώσει εντολές το θέμα να επιλυθεί και να συνεχιστεί το μάθημα, πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως το υπουργείο έχει ζητήσει από του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όλα τα στοιχεία να φύγουν από εκεί.

«Υπήρξαν λυπηρά φαινόμενα, τα οποία ξεφεύγουν από την αρμοδιότητα της εκπαίδευσης, αλλά τα αντιμετωπίζουμε. Αυτήν την ώρα επικρατεί ηρεμία. Υπάρχει συντονισμένο σχέδιο που εκπονείται με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορεί, το θέμα θα επιλυθεί» δήλωσε.

Για τα αίτια των επεισοδίων είπε πως δεν έχουν καμία σχέση με το σχολείο και τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

«Επρόκειτο για ιδεολογική αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων. Το σχολείο δεν επιτρέπεται να έχει σχέση με τέτοια αντιπαράθεση. Θα αποδοθούν ευθύνες, μόλις διαπιστωθεί ποιος φταίει» είπε.

Γονέας μιλώντας στη ρεπόρτερ Λ. Χριστάρα είπε πως έφερε την κόρη του, μαθήτρια της Α Λυκείου, για μάθημα και καθώς απομακρυνόταν με το ΙΧ του πληροφορήθηκε για τα επεισόδια και επέστρεψε.

«Το σχολείο είναι πολύ μεγάλο. Ακούσαμε ότι μπαίνουν άλλοι μέσα και όλα αυτά γίνονται από την αυλή. Τα παιδιά είναι καλά», δήλωσε.

Σημειώνεται πως τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησαν και τα χθεσινά. Δηλαδή με την έξοδο των αγνώστων κουκουλουφόρων από το σχολείο.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ στο GoogleNews και στα Social

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img