21.3 C
Ηράκλειο
Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Έχασε σχεδόν 4 πόντους από το μόριο του εξαιτίας του κορονοϊού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

spot_img
Πατήστε για επιπλέον :

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του University College του Λονδίνου σε 3.400 άτομα, διαπιστώθηκε ότι η συρρίκνωση του μορίου ήταν ένα σπάνιο σύμπτωμα μεταξύ των 200 που νόησαν από Covid.

Η Αμερικανίδα ουρολόγος, Ashley Winter MD εξήγησε ότι η συρρίκνωση του πέους μετά τον κορονοϊό είναι ένα «ντόμινο φαινόμενο της στυτικής δυσλειτουργίας» και το νέο αυτό φαινόμενο ονομάζεται…«Covid Dick» .

Ένας άνδρας στις ΗΠΑ, ισχυρίζεται πως το μόριό του συρρικνώθηκε κατά 3.8 πόντους, εξαιτίας αγγειακής βλάβης που υπέστη από τον κορονοϊό.

Ο 30χρονος προσβλήθηκε από κορονοϊό τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο, αφού κατάφερε να πάρει εξιτήριο, συνειδητοποίησε ότι είχε στυτική δυσλειτουργία. Ύστερα από θεραπείες που έκανε με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα, όμως διαπίστωσε ότι το μόριό του είχε μικρύνει. Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι η κατάστασή του θα είναι πιθανότατα μόνιμη λόγω αγγειακής βλάβης στον στυτικό ιστό του.

Ο άνδρας μιλώντας σε podcast για την περιπέτειά του τόνισε:

«Είμαι ένας ετερόφυλος άνδρας, 30 ετών. Τον Ιούλιο του περασμένου έτους κόλλησα κορονοϊό και ήμουν πολύ άρρωστος. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο, είχα κάποια προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Αυτά σταδιακά βελτιώθηκαν με ιατρική φροντίδα, αλλά φαίνεται να έχω μείνει με ένα μόνιμο πρόβλημα.

Το μόριό μου έχει συρρικνωθεί. Πριν νοσήσω ήμουν πάνω από τον μέσο όρο, όχι τεράστιο μέγεθος, αλλά σίγουρα μεγαλύτερο από το κανονικό. Τώρα έχω χάσει περίπου 3,8 πόντους. Οφείλεται προφανώς σε αγγειακή βλάβη και οι γιατροί μου φαίνεται να πιστεύουν ότι θα είναι κάτι μόνιμο. Δεν θα έπρεπε να έχει πραγματική σημασία αυτό, αλλά έχει βαθιά επίδραση στην αυτοπεποίθησή μου», ανέφερε.

Όπως εξήγησε η Ashley Winter:

«Είναι αλήθεια ότι η στυτική δυσλειτουργία οδηγεί σε βράχυνση. Όταν το πέος δεν τεντώνεται μόνο του καθώς δεν αιματώνεται, μπορεί να οδηγήσει σε βράχυνση του πέους».

Εξήγησε ότι οι άνδρες κινδυνεύουν με σμίκρυνση μόνο εάν η αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας τους είναι φυσική, όπως ο καρκίνος. Από την άλλη, οι ψυχολογικές αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας, όπως το άγχος για τη σεξουαλική απόδοση ή η κατάθλιψη, δεν συνδέονται με τη συρρίκνωση του πέους.

Τα στοιχεία δείχνουν πάντως ότι ο κορονοϊός μπορεί στην πραγματικότητα να εισέλθει και επομένως πιθανόν να προκαλέσει βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία του πέους.

Όταν ο ιός εισέρχεται στα ενδοθηλιακά κύτταρα των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται στο πέος, μπορεί να εμποδίσει τη σωστή ροή του αίματος. Κάτι που δεν επιτρέπει στο πέος να σκληρύνει το ίδιο αποτελεσματικά.

«Βρήκαμε ότι ο ιός επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το πέος, προκαλώντας στυτική δυσλειτουργία», έχει επιβεβαιώσει και ανώτερος ερευνητής, Dr. Ranjith Ramasamy, διευθυντής του προγράμματος αναπαραγωγικής ουρολογίας στην Ιατρική Σχολή Miller του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, προσθέτοντας: «Τα ίδια τα αιμοφόρα αγγεία δυσλειτουργούν και δεν είναι σε θέση να παρέχουν αρκετό αίμα για να εισέλθει στο πέος και να πραγματοποιηθεί στύση».

Ο Ramasamy το συνέκρινε μάλιστα με τις βλάβες στους πνεύμονες, τα νεφρά και τον εγκέφαλο που εντοπίστηκαν σε ασθενείς με COVID-19.

«Πιστεύουμε ότι το πέος θα μπορούσε επίσης να επηρεαστεί με παρόμοιο τρόπο. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα προσωρινό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μόνιμο», κατέληξε.

Υπάρχει Θεραπεία

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία και τις επιπτώσεις της. Το τέντωμα του πέους με ασκήσεις ή ειδικές συσκευές είναι μία από αυτές σε όσους αντιμετωπίζουν μικρότερο πρόβλημα, είτε λόγω φυσικών αιτίων είτε λόγω ασθένειας.

Μια καλή λύση είναι η αντλία κενού, ένας σωλήνας που εφαρμόζει πάνω από το πέος και αντλεί αέρα, προκαλώντας περισσότερη ροή αίματος στον «αρχηγό των γεννητικών οργάνων».

Όπως εξήγησε η Ashley Winter, αυτοί οι τύποι θεραπειών χορηγούνται σε άνδρες κατά τη φάση της στυτικής δυσλειτουργίας τους για να αποφευχθεί η μακροχρόνια βλάβη.

Η ίδια επίσης τόνισε πως:

«Το μήκος του πέους δεν καθορίζει κάποιον. Και η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δυσαρέσκειας με το μήκος του πέους είναι πραγματικά αυτο-οδηγούμενη και όχι συντροφική», ανέφερε.

Με πληροφορίες από cretalive.gr, gazzetta.gr και sputniknews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ στο GoogleNews και στα Social

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img