28.5 C
Ηράκλειο
Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Αγκινάρες Ομελέτα !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Πατήστε για επιπλέον :

ΥΛΙΚΑ

  • 7-8 μεγάλες αγκινάρες
  • Χυμό από 3-4 λεμόνια
  • 1 έξτρα λεμόνι ακόμα
  • 8-9 μεγάλα αυγά
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

#Παίρνουμε μια πλαστική λεκάνη και τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση. Εκεί μέσα προσθέτουμε το χυμό από τα 3-4 λεμόνια μας.

#Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με το έξτρα λεμόνι εξωτερικά για να μην μαυρίσουν, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το στημένο λεμόνι.

#Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα τσουκάλι μεσαίου μεγέθους αρκετό νερό και βράζουμε λίγο τις αγκινάρες μας, ώσπου ν΄αρχίσουν να μαλακώνουν.

#Τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα όπου τις αλατίζουμε, τις πιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε καλά.

#Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει. Μόλις κάψει προσθέτουμε μέσα τις βρασμένες αγκινάρες.

#Όταν τηγανιστούν λίγο, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, πάνω στις αγκινάρες.

#Αφήνουμε να ψηθεί και να ροδίσει η ομελέτα από τη μια μεριά και την γυρίζουμε με ένα πιάτο να ψηθεί και από την άλλη.

Μόλις ροδίσει και από τις δύο μεριές, η ομελέτα μας είναι έτοιμη.

Tip1: Μέσα στο τσουκάλι που θα βράσουμε τις αγκινάρες δεν βάζουμε πολύ νερό.Τις βράζουμε σε λίγο νερό ίσα ίσα να τις σκεπάζει, για να μην γίνουν νερουλές και χάσουν την ωραία γεύση τους.

Tip2: Όταν τηγανίζουμε τις αγκινάρες, πριν βάλουμε το χτυπημένο αυγό, προσέχουμε να μην ξεροψηθούν γιατί χάνεται όλη η νοστιμιά τους.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Συνταγή: dailycrete.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ στο GoogleNews και στα Social

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img